Slimhinde og dobbeltdonation

Min historie er den klassiske: brud med kæresten, hvor andre begyndte at stifte familie, og en pludselig opvågning kl. lidt i ”nu er det nu”. Et par inseminationer senere var jeg var gravid i en alder af 39 år. Aborterede en kold og våd efterårsnat to dage før nakkefold. Jeg prøvede igen – der skete intet – og efter en række blodprøver, kom svaret: Sandsynligheden for at blive gravid var mindre end at vinde den store gevinst i Euro-Lotto.

For mig var dobbeltdonation et meget let valg at træffe. Det tog mindre end 12 timer, men jeg ved også fra andre, at det kan være en lang beslutningsproces. Fælles for os alle er dog, at den dag barnet ligger i favnen – for mit vedkommende tvillingerne – så er biologien ligegyldig. Jeg har i hvert fald tit kigget på mine tvillinger og tænkt: godt det blev dem, jeg fik – heldige mig.

De gange jeg blev insemineret, havde jeg været i behandling hos Vickie, men ved første ægdonations forsøg stoppede jeg, da jeg nu ikke skulle udvikle æg. Min udfordring var nu slimhinden, der ikke ville vokse sig tyk nok, hvorfor jeg genoptog akupunkturbehandlingerne. Jeg er overbevist om, at Vickies behandlinger dels fik mit nervesystem i ro, dels hjalp til at min slimhinde med at blive 3 laget og 9mm.

At det først var 5. gang med dobbeltdonation, der for mig blev lykkens gang, det vidste jeg heldigvis ikke. I mit lange forløb blev Vickie – udover at være en kompetent og dygtig behandler, også den støtte, som nære venner og familie ikke altid kan være i en sådan proces. Vickie har hjertet på rette sted, er tilpas direkte og kontant til ikke at ”ynke”, fuld af optimisme og altid i godt humør – og så kan hun fjerne kvalme!

For hvert et bump på vejen, så var Vickie lige ved siden af – en sms væk – og hendes nærvær står stadig for mig, som noget magisk.